2019, l’any decisiu pels drets de les dones

Després d’un any que ha estat marcat per l’empenta que ha agafat el moviment en pro dels drets de les dones, Amnistia Internacional augura que el 2019 serà “l’any decisió” per fer efectives les polítiques que garanteixin aquests drets. Així ho van manifestar els responsables de l’entitat durant l’acte celebrat dilluns passat, dia 10, amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans.

En aquest acte, Amnistia Internacional va denunciar que els drets de les dones sovint queden en segon pla i no s’apliquen de forma efectiva, sinó que es queden en meres paraules que es diuen per quedar bé.

Tot i això, per Amnistia Internacional, el 2018 també és l’any en què el moviment de dones activistes s’ha fet més visible i per això augura que el 2019 serà un “any decisiu” per fer efectives les polítiques que garanteixin els drets de les dones i les nenes al món.

Durant el 2018 s’han vist créixer els moviments socials feministes que han permès fer visibles les desigualtats entre homes i dones a diferents regions del món. Per això, Amnistia Internacional considera que la lluita pels drets de les dones és un dels fets més destacables del 2018 en matèria de defensa dels drets humans, ja que s’han donat en llocs tant diferents com Índia, Sud-Àfrica, Argentina, Irlanda on Estats Units i Europa. Només cal pensar en el fenomen #MeToo o el de “Cuéntalo, entre d’altres iniciatives.

L’entitat considera que el 2019 ha de ser l’any per “donar la volta” a les polítiques sobre qüestions de dones i per implantar mesures efectives. Al mateix temps, i recordant fets com els de la sentència de La Manada, reclamen una reforma de la legislació interna a Espanya que és “lesiva” pels drets de les dones a la vegada que cal prendre accions de manera “pro-activa”. – J. V.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *