20 autors, 20 directors i 20 intèrprets al Teatre Lliure a favor dels refugiats

vaixell_open_arms
El proper dilluns 12 de setembre, el teatre català oferirà la seva cara més solidària. Vint autors, vint directors i vint intèrprets participaran al Teatre Lliure de Montjuïc de l’espectacle “De Damasc a Idomeni”, del qual se’n faran dues úniques funcions (20h i 21.30h).

Es tracta d’un espectacle ideat amb la voluntat de fer visible la crisi humanitària que viuen milions de refugiats i aconseguir suficients donatius per mantenir actiu durant un mínim de 15 dies el vaixell de salvament marítim Astral de l’ONG Proactiva Open Arms, que des de fa setmanes treballa a la zona central del Mediterrani.

Segons ha explicat el teatre, dilluns el pati de butaques de la Sala Fabià Puigserver es convertirà en un llit de taules, en cada una de les quals i de forma simultània s’explicarà un monòleg vinculat amb la guerra i l’exili. Cinc minuts de relat, directe, a curta distància i colpidor, i abans de refer-te, un nou intèrpret, una nova història. Es calcula que cada espectador en podrà presenciar entre 5 i 6, sense haver de moure’s del seient.

Els donatius es realitzaran a la sortida del teatre, directament a la ONG. S’ha establert un mínim de 50 euros per persona. De fet, el cost per mantenir el vaixell de Proactiva Open Arms en actiu durant 15 dies és de 22.400 euros. Una quantitat no impossible d’aconseguir ja que en aquest moment ja s’han exhaurit les reserves per les dues funcions programades (320 localitats). – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *