180 empreses espanyoles ja operen segons l’Economia del Bé Comú

EBC
La filosofia de l’Economia del Bé Comú (EBC), inspirada en les teories de l’economista Christian Felber (entrevistat per la revista valors el gener del 2015), cada vegada guanya més terreny en diferents àmbits. En aquest moment 180 empreses espanyoles ja es gestionen des de la premissa d’aquest nou model econòmic i s’espera que a finals d’any s’arribin a les dues-centes.

Concretament, en aquest moment 100 empreses es troben en la llavor 1 – les llavors són les diferents fases que les empreses han de superar abans de ser auditades per un consultor homologat en EBC i rebre una certificació-; 70 empreses es troben en la llavor 2, i 10 empreses es troben en la tercera i darrera fase.

Per arribar a ser consultor en EBC, però, cal formació. Per aquest motiu aquest hivern l’Associació Federal pel Foment de de l’Economia del Bé Comú ha impartit el primer Curs Online de Consultor d’Empreses del Bé Comú. Encara que de les 59 inscripcions inicials només 38 participants han finalitzat la formació després de cinc mesos, l’interès per la implementació d’aquest nou model econòmic a l’àmbit empresarial és evident.

L’entitat ja preveu una segons edició el proper mes de novembre i per finals d’any ja es prepara un Programa Especial per Empreses d’Economia del Bé Comú. En aquest curs s’aprofundeix sobre el concepte d’EBC, els seus 17 indicadors, què aporta l’EBC a l’empresa, com es fa un balanç i memòria segons l’EBC, com generar un pla de millora o el paper del consultor.

L’Economia del Bé Comú es basa en valors com la confiança, l’estima, la cooperació, la solidaritat i la voluntat de compartir. En aquest model la recerca de benefici i la competència es transformen en esforç cap al bé comú i la cooperació i es recompensa les empreses que s’ajudin mútuament. I, entre altres elements, l’èxit econòmic ja no es mesura amb els indicadors de valors de canvi (monetari), sinó amb indicadors d’utilitats (no monetaris), és a dir, beneficis al bé comú. – M. COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *