140 artistes creen un còmic solidari amb les persones refugiades

140 il·lustradors i artistes s’han unit per fer realitat el còmic “Diferente”, una iniciativa de l’ONG Dibujos por Sonrisas amb la que es vol recaptar fons per millorar la vida de les persones refugiades a través dels projectes en col·laboració amb altres organitzacions com Proactiva Open Arms, Proemaid o Refugees Foundation Sèrbia, entre d’altres.

El còmic narra la història de la Jana, una jove que un dia descobreix que el món al seu voltant canvia d’aspecte constantment. Per plasmar a nivell visual aquests canvis en la realitat de la Jana, cada pàgina de “Diferente”, i fins i tot cada vinyeta, està dibuixada per un artista diferent. Entre les firmes que s’hi podran trobar destaquen els il·lustradors Miguelanxo Prado, Pasqual Ferry, Daniel Torres, Miguel Gallardo, Javier Olivares, Roger Ibáñez, Cristina Bueno, Albert Monteys, Rubén Pellejero, Josep Homs, Víctor Santos, Pere Pérez o Lyona, entre molts d’altres.

La iniciativa ha suposat “tot un desafiament narratiu que es mou entre el gènere fantàstic, el thriller i el viatge d’autodescobriment i superació”, expliquen els seus promotors. Cèlia Huertas, membre de Dibujos por sonrisas, explica al programa Valors a l’Alça que la iniciativa forma part del seguit d’activitats que porta a terme l’entitat per ajudar als refugiats, ja sigui amb la publicació del còmic o amb altres activitats. “Des de Dibujos por sonrisas fem accions per aconseguir fons per enviar a les ONGs amb les que col·laborem o ens desplacem als camps de refugiats per compartir activitats creatives amb els infants dels camps”

El còmic, editat per Planeta Còmic es va presentar inicialment a la passada edició del Còmic Barcelona 2019, el saló internacional dedicat al món de la vinyeta i es començarà a distribuir a les llibreries de tot el país aquest estiu.

‘Diferente’ és el tercer projecte impulsat per Dibujos por Sonrisas per ajudar les persones refugiades. L’ànima mater de l’associació, Robert Garcia, al costat dels altres voluntaris, Alex Martínez, ILEscudero, Cèlia Huertas i Sara González, han organitzat subhastes solidàries i mantenen activa la pàgina www.dibujosporsonrisas.org, on qualsevol pot adquirir il·lustracions de Philip Stanton , Mariscal, Buenafuente, Miguel Gallardo, Jordi Labanda, Coco Dávez o Ina Stanimirova a canvi d’una donació per als projectes solidaris en curs. – J.V.

Recupera l’entrevista amb Cèlia Huertas, Dibujos por sonrisas, al programa Valors a l’alça

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *