130 persones participen als “10 minuts de silenci per escoltar el Nadal de Mataró”

Plaça Santa Anna de Mataró durant els ’10 minuts de silenci’ del 2017.

Unes 130 persones es van reunir ahir a les 7 en punt de la tarda a la plaça Santa Anna de Mataró per participar als “10 minuts de silenci per escoltar el Nadal”, una iniciativa que des de fa disset anys es realitza de forma ininterrompuda a la capital del Maresme.

Joaquim Trenchs, col·laborador de la revista Valors, una de les entitats organitzadores de l’acte, conjuntament amb Justícia i Pau – Maresme, Grup Tercer Món Mataró, Acció Catòlica Obrera i Fundació Carta de la Pau, va ser l’encarregat de llegir just abans del moment de silenci el manifest d’enguany, un al·legat a favor del silenci:

“El silenci ens permet escoltar. Més enllà del brogit. Silenci per conèixer. Per discernir Per diferenciar allò que és important d’allò que és banal. Silenci per decidir. Saber cap a on anem. Saber què volem. Per actuar amb llibertat i amb intel·ligència. O ens deixem portar o som protagonistes. Nosaltres optem pel segon”.

“La nostra oposició és contra la banalitat. Contra la simplicitat. No volem que aquest Nadal passi sense sobtar-nos, que sigui un Nadal més. No volem que la vida ens passi sense adonar-nos-en. I per això recorrem al silenci; per escoltar, per conèixer, per escollir, per caminar, per viure. Silenci per optar per la pau, per la justícia i per la llibertat”.

Girona i Sant Andreu

A part de Mataró, aquest mateix acte també s’ha celebrat a Girona i a Sant Andreu. En el cas del barri barceloní, organitzat per la Comissió Arxiprestal de la Pastoral Obrera, va tenir lloc el divendres 22 a la Plaça Orfila, cantonada amb el carrer del Pont. I a Girona, organitzats per la Pastoral Obrera i Justicia i Pau d’aquesta zona, els “10 minuts de silenci per sentir el Nadal” van tenir lloc el dissabte 23 a la Rambla i en aquest cas es va posar èmfasi en la necessitat de posar prioritat en les persones i en els drets socials. – M.COLL.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *