Campanya entre els infants per aprendre a detectar ictus

La Fundació Ictus ha posat en marxa una campanya perquè els infantis aprenguin a detectar si els seus avis presenten símptomes de la malaltia i així poder avisar immediatament el telèfon d’urgències 112.

La gent gran acostuma a passar molt temps amb els nets, i per això, des de la Fundació Ictus creuen que educant els menuts es poden reduir fins a un 30% els ictus que arriben tard a l’hospital. Els metges recorden que actuar de pressa és fonamental per evitar seqüeles greus.

La idea de la campanya, que porta el lema de “Ràpid” va sorgir després que dos nens de vuit anys truquessin al SEM per alertar que els seus avis tenien un ictus.

La campanya s’adreça a nens d’entre 6 i 12 anys i se’sl explica com es poden identificar els senyals de l’ictus i com actuar. Així doncs, si un menor observa que li passa alguna cosa al seu avi o àvia, cal que de seguida el faci riure, li faci aixecar els braços i parlar. I si observa que a l’avi se li torça la boca, no se l’entén quan parla o se li queda un braç paralitzat, cal trucar immediatament al 112.

La campanya es va presentar dilluns passat al Teatre Goya, coincidint amb el dia mundial de l’ictus. Per la campanya s’han creat els personatges de tres superherois, el Roger, l’Arnau i la Paquita, que son els que ajuden als infants a aprendre a detectar els símptomes de l’ictus.

La Fundació també preveu estendre la campanya a les escoles. Dels 13.000 ictus que hi ha cada any a Catalunya, només en la meitat de casos s’activa el codi ictus. – Judith Vives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *