El supermercat de menjar imperfecte que evita el malbaratament

L’empresa I am Perfect Food acaba d’obrir un supermercat online on es comercialitzen productes amb petites tares o dates de caducitat properes, per tal d’evitar el seu malbaratament.

Es tracta d’una web i aplicació per al mòbil només disponible a Barcelona i Castelldefels, on es poden comprar paquets amb petites tares, com caixes de cereals abonyegades, així com productes que s’acosten a la seva data de caducitat o de consum preferent, i aviat també fruita i verdura lletja.

La idea del projecte, promogut per Desiree Taboada, és la de recuperar productes en perfecte estat, abans que vagin a les escombraries. L’empresa té convenis amb diferents empreses per poder comercialitzar els seus productes.

Els productes, que estan en bon estat, poden arribar a comprar-se amb descomptes de fins al 80%.

Al web, la primera informació que es pot veure dels productes és la informació de consum preferent o la imperfecció del producte. Per comprar a I’m perfect food només cal afegir a la cistella els productes que vols (amb una compra mínima de 15 €) i després decidir si els reculls a la seu d’Apunts (empresa social de missatgeria i serveis digitals situada a Consell de Cent 217) o si prefereixes que t’ho portin a casa.

Segons les Nacions Unides, cada any es llencen 1,3 bilions de tones de menjar, és a dir, un de cada tres dels aliments que mengem al cap de l’any. En els països desenvolupats, el 40% dels aliments cauen en el forat negre de la cadena de comercialització, cosa que converteix els supermercats en autèntics abocadors. – J.V.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *